Togor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Togor listrik

Togor yaiku pathok kang digunakake kanggo nyanthelake kabel-kabel kang digunakake ing jaringan listrik, telpon lan uga ing jaman biyen telegrap. Jaringan kang dipasang lumantar kabel-kabel kang dicanthelake ing togor (over head line) kaanggep dadi cara kang murah kanggo njaga supaya dayane setrum kang lumantar kabel-kabel mau ora nemplek ing lemah lan ora kesenggol manungsa lan kendharaan. Umume togor kagawe saka kayu, logam utawa semen, lan digunakake kanggo nyanthelake kabel-kabel kang ngayahi voltase cilik. Dene kanggo ngayahi tegangan kang dhuwur, digunakake tower utawa SUTET.

Umume togor kanggo kabel listrik nduweni dhwur nganti 12 meter lan udakara 6 meter kanggone togor telpon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Togor&oldid=834521"