Tin Oo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tin Oo (lair ing Pathein, 3 Maret 1927; umur 87 taun), (asring dirujuk minangka U Tin Oo, 'U' iku gelar kinurmatan ing basa Myanmar, kira-kira padha karo 'Bapak') iku sawijining aktivis pro-demokrasi lan wakil pamimpin Liga Nasional kanggo Demokrasi (NLD) ing Myanmar (Burma).

Tin Oo iku sawijining jendral lan Mentri Pertahanan Burma saka taun 1974 tekan taun 1976.

Nalika tanggal 30 Mei 2003, Tin Oo, sing lagi ana ing sawijining rombongan bebarengan Aung San Suu Kyi, pamimpin NLD, diserang ing désa Depayin ing sisih lor negara iku déning sawijining grombolan sing disengkuyung pamaréntah. Grombolan mau merjaya lan natoni akèh panyengkuyung Suu Kyi.[1] Tin Oo ditahan bebarengan karo Aung San Suu Kyi lan wiwité dilebokaké menyang pakunjaran ing Kalay ing Myanmar lor-wétan. Nalika sasi Februari 2004 panjenengané digawa bali menyang omahé ing Yangon, lan dikenani tahanan omah. [2]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "The Depayin Massacre 2 Years On, Justice Denied" (PDF). ASEAN Inter-Parliamentary Myanmar Caucus. 30 Mei 2005. http://www.aseanmp.org/resources/Depayin%20Massacre.pdf. Retrieved 4 Feb. 2007.
  2. ^ "Myanmar extends Suu Kyi’s detention". AFP/The Manila Times. 15 Feb. 2007. http://www.manilatimes.net/national/2006/feb/15/yehey/world/20060215wor4.html. Retrieved 14 Feb. 2007.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tin_Oo&oldid=825913"