Basa Myanmar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Myanmar
ဗမာစာ ba.ma ca
Dituturaké ing Myanmar, Thailand, Bangladesh, Malaysia, Amérika Sarékat, Britania Raya, Australia, Laos lan Singapura
Dhaérah --
Jumlah penutur Basa utama: 32 juta
Basa keloro: 10 juta
Peringkat 29
Rumpun basa Rumpun Sino-Tibet

 Tibet-Myanmar
  Lolo-Myanmar
    Myanmar

Status resmi
Basa resmi ing Myanmar
Diatur déning Komisi Basa Myanmar
Kodhe-kodhe basa
ISO 639-1 my
ISO 639-2 bur, myaCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

Basa Myanmar (Bscript bamasa.png, ba.ma ca [bəmàsà]) yaiku basa resmi kang ana ing tlatah Myanmar.Sacara resmi ndhuweni jeneng 'basa Myanmar', uga akeg golongan kang njebatake 'basa Burma'. Basa kasebut uga dadi salah satunggaling basa ibu déning etnis Bamar, Rakhine lan sub-etnis Bamar lainé. Basa Myuanmar uga kagolong jroning rumpun Sino-Tibet.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Myanmar&oldid=833842"