The Twilight Saga : Eclipse

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Twilight Saga: Eclipse
Sutradara David Slade
Produser Wyck Godfrey
Karen Rosenfelt
Screenplay by Melissa Rosenberg
Based on novel Eclipse oleh
Stephenie Meyer
Paraga Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Bryce Dallas Howard
Billy Burke
Dakota Fanning
Musik déning Howard Shore
Sinematografi Javier Aguirresarobe
Panyunting Nancy Richardson[1]
Art Jones
Studio Maverick Films
Distributor Summit Entertainment
Tanggal rilis 6 Juni 2010
Durasi 124 menit
Negara Amerika Serikat
Basa Inggris
Anggaran $68 juta[2]
Bathi reged $698,491,347[3]
Novel Eclipse kang wis difilmké

The Twilight Saga: Eclipse, yaiku salah sawijining novél seri Twilight Saga kang kaping papat anggitané Stephenie Meyer. Novel iki uga wis difilmke. Film iki disutradarai dening David Slade, paragané yaiku Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Bryce Dallas Howard, Billy Burke dan isih akèh liyané. Film ini ditayangké ing tanggal 6 Juni 2010. [4] Film iki nyritaké tresna cabang telu antarané Bella, Édward, lan Jacob. Klompok werewolf lan klan Cullen guyub rukun kanggo mbrastha vampir gawénan anyar. [5]

Dalan Cerita[sunting | sunting sumber]

Ing Seattle kota sing ora adoh saka Forks, Victoria nyokot Riley Biers kanggo nggawé vampor anyar lan kanggo nyerang Bella Swan. Ing Forks, Bella ngomong marang Édward yèn dhéwéké pengèn malih dadi vampir kaya Édward. Nanging Édward menging, sakdurungé dhéwéké nikah, Édward mokal nggawé Bella dadi vampir. Édward isih wedi keselamatané Bella, ananging Jacob mènèhi dalan yèn isih ana klan werewolf kang bisa nglindungi Bella. Bella lunya menyanng La Push kanggo ketemu karo Jacub, Jacub sadhar yèn dhéwéké nyadhung trésna marang Bella. Mula Jacob njaluk ambung marang Bella, anaging Bella wegah lan ninju Jacob. Édward ménéhi piweling yèn aja ngmabung Bella, kajaba Bella dhéwé sing njaluk. Jacob njaluk sepura marang Bella, lan Bella wis nyepurani. Alice ngandhani yèn vampir - vamir kang lagi kagawé arep nyerang bella, mula kulawarga Cullen lan werewolf padha tulung tinulung lan latihan kanggo perang nglawan vampir kang lagi digawé. Édward lan Bella munggah gunung kanggo ndelik saka vampir kang lagi digawé. Benginé Bella ngrungokaké Jacob lan Édward padha pacelathon yèn wong sakloron padha - padha gethingé. Ésuké, sakdurunge Jacob perang nglawan vampir - vampir, Bella njaluk diambung Jacob. Bella sadhar yèn dhéwéké uga nyadhung trésna marang Jacob. Édward weruh, yèn Jacob ngmabung Bella, nanging dhéwéké ora ngamuk, amarga sing njaluk Bella dhéwé, Bella wis ngomong yèn trésnané marang Édward luwih gedhé tinimbang marang Jacob. Nalika Victoria weruh panggonan dhelikané Bella, Édward matèni Victoria, lan Seth matèni Riley. Kulawarga Cullen lan para werewolf padha - padha perang tandhing karo vampir - vampir. Jacob, tangané poklèk, amarga tarung lawan vampir. Anggota Voltury teka, dhéwéké weruh yèn kulawarga Cullen nglindhungi vampir sing nembé lair yaiku Bree Tanner, sing wis nyerah lan ora nglawan Carlisle. Jane, arep golek informasi ngengingi vampir iki lan ngongkon Felix kanggo matèni vampir mau. Cullen nglindhungi supaya vampir mau ora dipateni. Bella marani Jacob lan ngomong yèn dhéwéké luwih milih Édward. Bella lan Édward lunga menyang papan panggonan biasané (lapangan), yèn dhéwéké duwé pamanggih yèn dhéwéké bakal nikah, saresmi, nembe malih dadi vampir. Kuwi kang bisa nggawé Bella luwih bahagia lan kuwat. [6]

Paraga[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]