Edward Cullen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Edward Cullen

Édward Cullen yaiku tokoh fiktif anggitané Stephenie Meyer, ing sajroné crita Twilight Saga. Édward Cullen malih dadi vampir amarga dicokot bapak angkaté yaiku Carlisle Cullen. Édward lan kulawarga Cullen liyané omah - omah ing Olympic Coven. Édward nandang tresna lan nikah karo Isabella Marie 'Bella' Swan lan duwé anak jenengé Renesmee Carlie Cullen. [1]

Watak[sunting | sunting sumber]

Édward digambarké dadi wong sing apik, penyayang, sopan. Pawongané ganteng, diibaratké kaya dewa Adonis. Stephenie Meyer nggambarké Édward dadi pawongan sing pesimis. Dhéwéké duwé pamanggih yèn dhéwéké ora isa nyenengké Bella. Bella kuwi sekabéhané kanggo Édward, amarga dhéwéké isa urip wong loro karo Bella nganti éntuk anak (Renesmee), kuwi sing isa gawé Édward wani menèh, wis ora wedi karo Volturi. [2] Dhéwéké isa maca pikirané uwong, uga vampir sing paling cepet. Bal matané warnané emas, ora kaya manungsa liyané, kulité putih pucet, awaké atis kaya ès. Yèn kena srengèngè, Édward ora kobong, ananging malah kemileng kaya kristal. [3]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Cullen.htm(dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  2. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  3. ^ (en)[http:://www.cracked.com/funny-1552-edward-cullen/.htm](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Cullen&oldid=837678"