Anna Kendrick

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anna Kendrick
Anna Kendrick 2011 Shankbone 2.JPG
Anna Kendrick
Miyos 9 Agustus 1985 (umur 28)
Portland, Maine, Amerika
Pakaryan Aktris

Anna Kendrick (lair ing Portland, Maine, Amerika, 9 Agustus 1985; umur 28 taun), [1] yaiku sawijining Aktris kang misuwur kanthi peranne minangka Jessica Stanley ing film Twilight Saga lan uga minangka Natalie Keener ing film Up in the Air, ing film Up in the Air, Anna entuk nominasi Academy Award ing kategori Best supporting Actress. [1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Anna miwiti karierr nalika dheweke meranake tokoh minangka Dinah Lord ing teater musikal Broadway High Society nalika Agustus 1998, [1] wektu kuwi umure lagi 12 taun ngepasi nalika dheweke entuk nominasi Tony Award ing kategori Best Featured Actress in a Musical, Drama Desk Award for Outstanding Featured Actress in a Musical, [1] ing perane iki, dheweke uga menangake penghargaan Featured Actress in a Musical ing Theatre World Award. [1] Debute ing film layar lebar berawal dari film Camp pada tahun 2003, dimana ia berperan sebagai Fritzi Wagner dan mendapat nominasi dalam Chlotrudis Award kanggo Best Supporting Actress lan Independent Spirit Award kanggo Best Debut Performance. [1] Ing taun 2007, Anna main ing film Rocket Science [2] Ing film iki Anna main minangka Ginny Ryerson. Ing film iki heweke uga entuk nominasi Independent Spirit Award ing kategori Best Supporting Actress. [3] Anna uga main ing serial TV kayata The Mayor, Fear itself, lan Viva Laughin. [4] Kusus ing Viva Laughin Anna nyanyi ing episode "What a Whale Wants". [4]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Situs Kapanlagi: Anna Kendrick Diundhuh tanggal 16 Mei 2010
  2. ^ (en)Situs IMDB: Rocket Science 16 Mei 2010
  3. ^ (en) Situs Yahoo Movies: Anna Kendrick Diundhuh tanggal 16 Mei 2010
  4. ^ a b (en) Situs IMDB Diundhuh tanggal 16 Mei 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anna_Kendrick&oldid=830760"