Sumbawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo Sumbawa

Sumbawa iku sawijining pulo Indonésia sing dunungé sawétané Lombok lan sakuloné Flores serta saloré Sumba. Sumbawa iku sacara administratif kalebu provinsi Nusa Tenggara Kulon.

Sumbawa iku ambané 15.448 km2 (kaping teluné Lombok) lan pedunungé cacahé 1,33 yuta iwa (2010). Pulo iki dadi pemarkah wates antara tlatah ing Indonésia sing kena pangaribawa India ing sisih kulon (utamané Agama Hindu lan Islam) lan tlatah sing ora patiya kena pangaribawa India ing sisih wétan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumbawa&oldid=833596"