Selat Alas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Selat Alas iku selat sing ngubungaké Pulo Lombok karo Pulo Sumbawa. Selat iki minangka salah siji papan penangkapan cumi-cumi sing wigati ing Indonesia. Sajroning taun 1974-1983, produksi cumi-cumi ing Selat Alas ngancik rata-rata 15 persèn saka produksi nasional, nanging saiki wis rada suda.

Pulo Lombok lan Sumbawa let-é watara 29 mil segara. Panyeberangan antar pulo dilayani ngango kapal feri, sing mbutuhaké wektu watara siji setengah jam (Plabuhan Kayangan ing Lombok menyang Kecamatan Seteluk).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Alas&oldid=821300"