Sultan Mahmud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sultan Mahmud punika salah satunggalipun raja ka-walu ugi dados raja pungkasan jroning Kasultanan Malaka. panjenenganipun kapililh minangka raja ingkang ngantosake bapaknipun inggih menika panjenenganipun Sultan Alauddin Riayat Syah, ngelangkahi sedérekipun ingkang paling sepuh panjenenganipun Munawar Syah.

Pamaréntahan Sultan Mahmud Syah ing kapimpinanipun déning Malaka pungkasan diserang déning pasukan perang Portugis kang bisa naklukake utawi menangake serta saget ngerébut Malaka ing taun 1511. Mahmud Syah kemudian memindahkan ibu kotanya ke Bintan. Setelah ibu kota di Bintan dibumihanguskan Portugis, dia kemudian lengser keprabon kanthi ngundurake saka jabatan raja lan tumuju ing Kampar, Tlatah panjenenganipun dilar donya ing taun 1528

Putra Sultan Mahmud Syah, Alauddin Riayat Syah banjur ngadekake krajaan enggal ing Johor.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Sultan Alauddin Riayat Syah
Sultan Malaka
1477-1511
Diganti déning:
ora ana
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sultan_Mahmud&oldid=833011"