Studenica monastery

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Studenica Monastery*
Situs Warisan Donya UNESCO

Studenica monastery
Negara Bendera_Serbia Serbia
Tipe Budaya
Kriteria i, ii, iv, vi
Referensi 389
Wilayah Eropah lan Amérika Lor
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1986  (Sèsi 10th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Biara Studenica utawa Studenica monastery (basa Serbia: Манастир Студеница / Manastir Studenica) iku sawijining biara sing dumunung 39 km kidul-kulon kutha Kraljevo, ing Serbia tengah. Biara iki minangka biara Ortodhok Serbia sing paling gedhé lan paling sugih

Stefan Nemanja, ngadegaké biara iki ing taun 1190. Biara sing dikubengi témbok iki dumadi saka loro gréja: Gréja Prawan (Church of the Virgin), lan Gréja Raja (Church of the King), kaloronéf dibangun nganggo marmer putih. Biara iki misuwur kanthi kolèksi lukisan fresco gaya Byzantine abad ka-13 lan ka-14.

Studenica dinyatakaké minangka monumèn budaya kang wigati ing taun1979, lan direksa déning pamaréntah Republik Serbia, lan ing 1986 UNESCO nglebokaké biara Studenica jroning dhaptarSitus warisan donya.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Studenica monastery ing Wikimedia Commons.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Situs warisan donya ing Serbia Koordinat: 43°29′11″N 20°31′54″E / 43.48639°N 20.53167°E / 43.48639; 20.53167