Sri Rejeki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aglaonema
Aglaonema commutatum
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Alismatales
kulawarga: Araceae
Genus: Aglaonema
Schott
Spesies

Lihat teks.

Sri Rejeki utawa sing duwe jeneng latin Aglaonema yaiku salah sijine tanduran hias sing moncer saka suku talas-talasan utawa Araceae.[1] Genus Aglaonema memiliki sekitar 30 spesies.[1]

Panggonan asli tandhuran iki yaiku ing ngisor alas tropis, thukul apik ing dhaerah sing ora akeh kena srengéngé lan lembab.[1] tandhuran iki duwe oyot serabut sarta pang sing ora ana kambiume.[1] Godhongé nyirip sarta duwe pembuluh angkut kaya xilem lan floem sing kasusun acak.[1]

Saiki macem-macem Aglaonema hibrida sing wis dikembangake mawi tanduran sing macem-macem werna, bentuk lan ukuran godhonge saengga wis beda adoh saka spesies asline.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)nostalgia.tabloidnova.com (dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sri_Rejeki&oldid=834096"