Siddhartha Gautama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siddhārtha Gautama Buddha

Patung Buddha saka Sarnath wiwit abad ka-4 M
Lair c. 563 SM [1]
Lumbini (sekarang di Nepal)
Pati c. 483 SM (80 tahun) atau 411 dan 400 SM
Kushinagar, Uttar Pradesh (saiki ing India)
Ethnicity Shakya
Misuwur bab Pamadeg agama Buddha
Didhisiki Buddha Kassapa
Pangganti Buddha Maitreya

Gautama Buddha dipunwiyosaken kanthi asma Siddhārtha Gautama (Sansekerta: Siddhattha Gotama; Pali: "katurunan Gotama ingkang gegayuhanipun kadugi"), panjenenganipun tumunten dados sang Buddha (sacara harafiah: tiyang ingkang sampun nggayuh Panerangan Sampurna). Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka Shakyamuni utawi Sakyamuni ('tiyang wicaksana saking kaum Sakya') lan minangka sang Tathagata.

Manggga mirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siddhartha_Gautama&oldid=821190"