Segara Marmara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Marmara
Marmara

Segara Marmara (basa Turki: Marmara Denizi, basa Yunani modhèrn: Μαρμαρα̃ Θάλασσα utawa Προποντίδα, uga dikenal minangka "Segara Marmora") kuwi sawijining segara pedhalaman kang ngubungaké Segara Ireng menyang Segara Aegea, lan misahaké Turki Asia karo Turki Eropah. Selat Bosporus ngubungaké segara iki menyang Segara Ireng lan Selat Dardanella menyang Segara Aegea. Jembaré watara 11,350 km².

Ana 2 klompok pulo utama kang dikenal minangka Pulo Pangeran lan Pulo Marmara. Klompok pungkasan iki sugih kasil tambang marmer lan saka kéné iki asal jeneng Marmara (marmaros kuwi tembung Yunani kang tegesé marmer).

Propontis (Προποντίς, -ίδος < pro 'sadurungé' + pontos 'Segara Ireng') yakuwi jeneng kuna Yunani tumrap segara iki.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Marmara&oldid=814289"