Sark

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Sark

Sark (basa Perancis: Sercq, dhialèk Sercquiais: Sèr) kuwi sawijiné pulo kang minangka bagéyan saka Kapuloan Kanal, Bailiwick Guernsey. Pedunungé ana 610 jiwa (2002). Montor ora diparengaké dianggo ing pulo iki. Industri utamané yakuwi pariwisata lan finansial.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Peta Bailiwick Guernsey. Sark dumunung ing sisih kidul-wétan.

Sark kapérang dadi rong wilayah: Sark Cilik lan Sark Gedhé. Tanah genting La Coupee kang ambané 2,7 m nghubungaké kaloro wilayah mau.

Pamaréntahan Sark ndarbèni Pulo Brecqhou kang statusé privat lan katutup kanggo umum.

Tanah genting La Coupee nghubungkan rong wilayah utama ing Pulo Sark

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sark&oldid=812858"