Alderney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Bailiwck Guernsey. Alderney dumunung ing sisih lor-wétan.

Alderney (basa Perancis: Aurigny, Auregnais: Aoeur'gny) kuwi pulo paling gedhé katelu ing Kapuloan Channel kang dumunung ing Selat Inggris. Pulo iki minangka bagéyan saka bailiwick Guernsey, sawijining dependensi makutha Britania Raya. Dawané pulo iki 5 km lan ambané 3 km. Jarak Pulo Alderney watara 16 km saka Cap de la Hague ing Semenanjung Cotentin, Normandia, Perancis; 32 km saka Guernsey; lan 97 km saka Inggris. Dibandingké karo pulo-pulo liyané ing Kapuloan Kanal, Alderney kang paling cedhak karo Perancis utawa Inggris.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Cacahé pedunung Alderney nganti 2.400 jiwa; lan sacara tradisional dijuluki lapin, adhedhasar cacahing truwèlu kang manggon ing pulo mau.

Sawisé basa Perancis wis ora dadi basa resmi, yaiku wiwit taun 1966, pedunung kana saiki ora migunakaké basa kuwi manèh.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alderney&oldid=812856"