Saarland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Land Saarland
Gendhèra
Gendhèra Saarland
Data-data dhasar
Ibu kutha Saarbrücken
Wilayah 2.568,65 km²
Pedhunung 1.057.502 (30 September 2004)
Kapadhetan Penduduk 412 jiwa/km²
Bentuk Negara Freiheitliche Demokratie und
sozialer Rechtsstaat
Lagu Kadhaérahan: Ich rühm dich, du freundliches
Land an der Saar
Utang € 6.970 per jiwa (2004)
Utang total € 7,4 Milyar (2004)
ISO 3166-2 DE-SL
Situs web resmi: www.saarland.de
Politik
Perdana Menteri Peter Müller (CDU)
Partai Politik CDU
Cacah kursi ing DPRD-Saarland
(51 kursi):
CDU 28
SPD 17
Bündnis 90/Die Grünen 3
FDP 3
Pemilu pungkasan 5 September 2004
Pemilu sabanjuré 2009
Parlamentarische Vertretung
Cacahé swara ing Bundesrat: 3
Péta
Karte des Saarlandes

Saarland iku sawijining nagara bagéyan Jerman. Negara bagéyan iki awatesan karo negara bagéyan Rheinland-Pfalz lan Prancis sarta Luxemburg.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saarland&oldid=864028"