Rheinland-Pfalz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Rheinland-Pfalz di Jerman.

Rhineland-Pfalz iku salah siji saka 16 Bundesländer Jerman. Negara bagéyan iki nduwèni jembar wilayah 19.846 km² lan 3,88 yuta pedunung. Ibu kuthané yakuwi Mainz.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Negara bagéyan federal Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan dibentuk saka bagéyan Bayern (Rheinpfalz), bagéyan kidul Provinsi Prussia Rheinland (klebu Distrik Birkenfeld sing biyèné klebu Oldenburg), bagéyan saka Provinsi Prussia Nassau (pirsani Hessen-Nassau), lan sebagéyan saka Hesse-Darmstadt (Rheinhessen ing gisik kulon Kali Rhine); negara bagéyan anyar iki sacara sah diresmèkaké liwat referendum tanggal 18 Mei 1947.

Pemerintahan[sunting | sunting sumber]

Rheinland-Pfalz dipérang dadi 24 distrik, sing kapérang manèh jroning telung wilayah administratif: Koblenz, Trier lan Rheinhessen-Pfalz.

Daftar distrik-distrik ing Rheinland-Pfalz:

  1. Ahrweiler
  2. Altenkirchen
  3. Alzey-Worms
  4. Bad Dürkheim
  5. Bad Kreuznach
  6. Bernkastel-Wittlich
  7. Birkenfeld
  8. Cochem-Zell
  1. Donnersbergkreis
  2. Eifelkreis Bitburg-Prüm
  3. Germersheim
  4. Kaiserslautern
  5. Kusel
  6. Mainz-Bingen
  7. Mayen-Koblenz
  8. Neuwied
  1. Rhein-Hunsrück
  2. Rhein-Lahn
  3. Rhein-Pfalz-Kreis
  4. Südliche Weinstraße
  5. Südwestpfalz
  6. Trier-Saarburg
  7. Vulkaneifel
  8. Westerwaldkreis
Peta distrik-distrik di Rheinland-Pfalz.

Saben distrik dumadi saka sawetara kotamadya, sing bisa dipérang dadi kutha, désa, utawa klompok padésan sing disebut Verbandsgemeinde.

Saliyané iku, ana uga 12 kutha sing ora klebu distrik ngendi waé:

  1. Frankenthal
  2. Kaiserslautern
  3. Koblenz
  4. Landau
  5. Ludwigshafen
  6. Mainz
  7. Neustadt (Weinstraße)
  8. Pirmasens
  9. Speyer
  10. Trier
  11. Worms
  12. Zweibrücken

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rheinland-Pfalz&oldid=804837"