Robert Brown

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert Brown
Robert Brown (1773–1858)
Robert Brown (1773–1858)
Miyos 21 Desember 1773
Montrose, Scotland
Tilar donya 10 Juni 1858
London
Kabangsan Scottish
Bidhang Botani
Kaahlian Brownian motion

Robert Brown FRS (21 Desember 1773 – 10 Juni 1858) iku sawijining botanis Skotlandia sing mènèhi kontribusi wigati marang botani kanthi kapeloporan migunakaké mikroskop. Kontribusiné klebu panemon nukléus sèl lan cytoplasmic streaming; obsèrvasi pisanan ngenani Brownian motion; karya wiwitan babagan pollination lan fertilisation (pambuahan?) ing tetanduran, klebu sing pisanan ngenali prabédan dhasar antarané gymnosperms lan angiosperms; lan sawetara studi wiwitan ngenani palynology. Brown uga mènèhui kontribusi ngenani taksonomi tetanduran, klebu madegé sawetara kulawarga tetanduran sing isih dianggo nganti saiki; lan akèh ngenani gegera lan spesies tetanduran Australia, woh-wohan saka bawana kasebut bebarengan Matthew Flinders.

Cathetan lan Referensi[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Wikisource1911Enc

Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Carl Friedrich Gauss lan Michael Faraday
Copley Medal
1839
Diganti déning:
Justus von Liebig lan Jacques Charles François Sturm
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Brown&oldid=870399"