Raveena Tandon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Raveena Tandon
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Lair 26 Oktober 1974 (umur 39)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actress, producer
Garwa Anil Thadani (2004-present)

Raveena Tandon (रवीना टंडन lair ning tanggal 26 Oktober 1974 (umur 39) dheweke kuwi aktris kang olih bebungah ning ajang National Film Award, dheweke uga lan modhél saka India.[1] Dheweké kuwi tau menangaké National Film Award dadi aktris India, produser, lan uga modhél senior.[1] Kariré diwiwiti saka aktingé ning film Bollywood lan dheweké uga metu ning film Tamil, Kannada lan Telugu.[1] Debuté yakuwi nalika dheweké meranaké ning film kang judulé PATTHAR KE PHOOL (1991) lan dadi pamenang ning Filmfare Lux New Face Award kanggo penampilané ning film kasebut.[1] Awit taun 90-an, dheweké njukut bagiyan ning iklan-iklan komersial kang uga olih kasuksesan nalika kuwi kayata, Mohra (1994), Khiladiyon Ka Khiladi (1996) lan Ziddi (1997) lan esih akeh iklan-iklan liyané.[1]

Dheweké olih polularitas ananging, publik ora patiya kenal marang dheweké ning donya fim.[1] Ananging, kadadean kuwi obah sasuwené wektu mlaku, taun 2000-an, dheweké mainaké peran kang lumayan penting lan bisa anggawe donya parfilman ning India obah.[1] Dheweké olih kritik tajam kanggo film AKS (2001) lan SATTA (2003).[1] Puncak kariré kadadian ning taun 2002, nalika dheweké menangaké National Film Award kanggo kategori Best Actress.[1]

Reveena Tandon miwiti kariré karo mainké peran ning film kang judulé PATTHAR KE PHOOL (1991) kan ngeraih bebungah Filmfare Lux New Face Award amarga aktingé ning film kasebut.[1]

Raveena Tandon lair lan gedhe ning Mumbai.[1] Dheweké kuwi anak saka wong kang nyambut gawené anggawe film, Ravi Tandon lan Veena.[1] Jenengé dhewe kuwi gabungan saka jeneng wong tuwané sakloron.[1] Dheweké sekolah ning Jamnabai Narsee School ning Juhu lan ngelanjutaké sekolahé ning Mithibai College nganti rong taun suwené.[1] Sasuwené selang wektu dheweké sinau ning Mithibai College, dheweké olih tawaran kanggo mainaké peran ning film saka Shantanu Sheorey lan ditarima dening dheweké.[1] Dheweké metu saka kampus lan mutusaké kanggo ngejar kariré ning donya kartisan.[1]

Dheweké ngadopsi anak loro, yakuwi Pooja lan Chaya nalika taun 1990-an lan dadi wong tuwa tunggal.[1] Ning taun 2004 dheweké nikah karo Thadani lan ngelairaké anak lanang siji lan wadon siji.[1]

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Raveena Tandon[2][1]:

  • 1991 PATTHAR KE PHOOL
  • 1992 PARAMPARA
  • 1993 EK HI RAASTA
  • 1993 DIVYA SHAKTI
  • 1993 KSHATRIYA
  • 1993 PEHLA NASHA
  • 1994 ZAMANE SE KYA DARNA
  • 1994 LAADLA
  • 1994 INSANIYAT
  • 1994 DILWALE
  • 1994 AATISH
  • 1994 ANDAZ APNA APNA
  • 1994 MOHRA
  • 1994 IMTIHAAN
  • 1994 MAIN KHILADI
  • 1994 ANARI
  • 1994 SAADU
  • 1995 ZAMANA DEEWANA
  • 1995 SAAJAN KI BAAHON MEIN
  • 1996 RAKSHAK
  • 1996 EK ANARI DO KHILADI
  • 1996 VIJETA
  • 1996 KHILADIYON KA KHILADI
  • 1997 GHULAM-E-MUSTHAFA
  • 1997 DUS
  • 1997 ZIDDI
  • 1997 DAAVA
  • 1998 GHARWALI BAHARWALI
  • 1998 VINASHAK - DESTROYER
  • 1998 KEEMAT: THEY ARE BACK
  • 1998 SALAAKHEN
  • 1998 AUNTY NO. 1
  • 1998 DULHE RAJA
  • 1998 BAROOD
  • 1998 BADE MIYAN CHOTE MIYAN
  • 1998 PARDESI BABU
  • 1999 SHOOL
  • 2000 ANJAANE
  • 2000 BULANDI
  • 2000 KHAUFF
  • 2000 GHAATH
  • 2001 DAMAN: A VICTIM OF MARITAL VIOLENCE
  • 2001 AKS
  • 2001 AKASA VEEDHILO
  • 2001 AALAVANDHAN
  • 2002 AGNI VARSHA
  • 2002 ANKHIYON SE GOLI MAARE, 2002 SOCH
  • 2003 EK HINDUSTANI
  • 2003 SATTA
  • 2003 PRAN JAYE PAR SHAAN NA JAYE
  • 2003 STUMPED
  • 2003 QAYAMAT: CITY UNDER THREAT
  • 2003 LOC KARGIL
  • 2004 JAAGO
  • 2004 YEH LAMHE JUDAAI KE
  • 2004 POLICE FORCE: AN INSIDE STORY
  • 2004 AAN: MEN AT WORK
  • 2004 DOBARA
  • 2004 EK SE BADHKAR EK
  • 2005 PEHCHAAN:THE FACE OF TRUTH
  • 2006 SANDWICH
  • 2011 THE LABORATORY
  • 2011 AAP KE LIYE HUM
  • 2011 DON 2: THE CHASE CONTINUES

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Bebungah-bebungah kang tau diterima dening Raveena Tandon[1]:

  • 1992: Filmfare Lux New Face Award
  • 2002: Bengal Film Journalists' Association Awards Best Supporting Actress
  • 2002: National Film Award for Best Actress
  • 2002: Filmfare Special Performance Award
  • 2002: Star Screen Award Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Critics Award Female
  • 2002: Awadh Samman



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raveena_Tandon&oldid=832308"