Raja Yordania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Krajan Yordania madeg taun 1921 wiwit uwal saka Inggris. Putra-putra Syarif Husain bin Ali dadi panguwasa kanggo krajan Krajan Irak lan Yordania. Ing Yordania, Abdullah I dadi Emir Trans-Yordania (11 April 1921 - 25 Mei 1946), Raja Trans-Yordania (25 Mei 1946 - 3 April 1949), dan Raja pada 3 April 1949. Puncak Dinasti Hashemite kedadéyan ing Hejaz.

Dinasti Hashemite ing Yordania (1921-Sekarang)[sunting | sunting sumber]

Asma Lair-Séda Wiwit mengku Nganti
Raja Abdullah I meinangka Pangadeg 1882 - 1951 3 April 1949 20 Juli 1951 (kaprejaya)
Raja Talal I 1909 - 1972 20 Juli 1951 11 Agustus 1952 (turun tahta)
Raja Hussein I 1935 - 1999 11 Agustus 1952 7 Februari 1999
Raja Abdullah II 1962 - 7 Februari 1999 Saiki

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raja_Yordania&oldid=829398"