Rélik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Relikwi-relikwi, benda-benda peninggalan dari Rasul Yakobus, Matius, Filipus, Simon orang Zelot, Thomas, dan orang-orang kudus lainnya

Rélik utawa relikwi iku barang-barang paninggalan utawa sisa-sisa awak saka wong suci sing wis kapundhut.[1] Rélik utawa Relikwi iku ana werna-werna, bisa arupa kethokan rambut, balung, sandhangan, lsp.[1] Tumrap Gréja Katulik Roma, rélik nduwèni loro fungsi. Sepisan, minangka piranti kanggo mèngeti wong-wong kudhus lan iman sing wis séda.[1][2] Kaloro, relikui uga dianggo minangka alat komunikasi marang wong-wong kudhus kasebut.[1] Diyakini yèn ing barang-barang mau nèmpèl uga manéka karunia nalika panjenengané isih sugeng.[1]. Salah sijiné ya iku karunia kanggo ngobati lelara.[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) F.D Wellem. 2004. Kamus Sejarah Gereja. Jakarta: BPK Gunung Mulia. Hlm. 397.
  2. ^ a b (en) Dale T. Irvin, Scott W. Sunquist . 2001. History of The World Christian Movement, volume I: Earliest Christianity to 1453. New York: Orbis Books. Hlm. 350.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rélik&oldid=833258"