Pulo Irlandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta satelit Pulo Irlandia

Irlandia yaiku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Eropa pesisir kulon benua Eropa. Ing tlatah kuloné Samudra Atlantik; ing Wètan Irlandia, semebrang Laut Irlandia,yaiku pulo Britania Raya. Pulo iki kaperang ing 32county.

Pulo Irlandia kaperang dadi 2 bagean utama:

Pulo Irlandia, kasebut Éire ing baha Gaelik Irlandia, ndhuweni dawa 280 mil (kurang luwih. 450 km) dlan ombo 160 mil (kurang luwih . 260 km). Kali Shannon, kang mili saka Lor ing Wètan yaiku sungai paling ombo lan dawa. Irlandia ndhuweno danau (lough). Lough Neagh, ing IrlandiaLor, ialah loughpaling gedhe ing Irlandia.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Irlandia&oldid=830404"