Prachanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prachanda
प्रचण्ड
Prachanda

Mangsa jabatan
18 Agustus 2008 – 4 Mei 2009
Présidhèn Ram Baran Yadav
Didhisiki déning Girija Prasad Koirala

Miyos 11 Desember 1954 (umur 60)
Kaski, Nepal
Partai pulitik CPN (Maois)
Papan dunung Baluwatar, Kathmandu, Nepal
Situs resmi [1]

Prachanda (Cithakan:Lang-ne, IPA: [pɾəʦəɳɖə]; lair ing Kaski, Nepal, 11 Desember 1954; umur 60 taun, lair kanthi asma Pushpa Kumal Dahal) iku Perdana Menteri Nepal wiwit 18 Agustus 2008 nganti 4 Mei 2009. Sawijining revolusioner komunis, pulitikus, lan tilas pemimpin gerilya, Prachanda iku Ketua Partai Komunis Nepal (Maois) (CPN), partai pulitik paling gedhé ing Nepal. Dipimpin Prachanda, CPN (M) nglancaraké Perang Sipil Nepal ing tanggal 13 Februari 1996, niwasaké 13.000 jiwa jroning pertempuran antara partai lan pemerintah.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Girija Prasad Koirala
Perdana Menteri Nepal
2008 – 2009
Pejabat saiki

Cithakan:Tokoh-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prachanda&oldid=821223"