Panyerbuan Bastille

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panyerbuan Bastille
Bagéyan saka Revolusi Prancis
Prise de la Bastille.jpg
Prise de la Bastille, by Jean-Pierre-Louis-Laurent Houel
Tanggal 14 Juli 1789
Lokasi Paris, France
Asil Bastille captured, rebellion begins
Pihak yang terlibat
Flag of Kerajaan Perancis French government Parisian militia (predecessor of France's National Guard)
Komandan
Flag of Kerajaan Perancis Bernard-René de Launay-
Flag of Kerajaan Perancis Prince de Lambesc
Camille Desmoulins
Georges Danton
Kekuatan
114 soldiers, 30 artillery pieces 600 – 1,000 insurgents
Korban
one (six or possibly eight killed after surrender) 98

Panyerbuan Bastille katindakaken déning warga Paris tanggal 14 Juli warsa 1789. Bastille inggih menika satunggaling pakunjaran ingkang dados simbol tirani krajan Dinasti Bourbon. [1] Panyerangan menika minangka wiwitanipun Révolusi Perancis[1]. Bastille dipunwangun taun 1370 minangka benteng kagem njagi kitha Paris saking serangan Inggris[1]. Ing abad kaping 17, Bastille ingkang kapisan dipunginakaken minangka pakunjaran papan panggenan kagem para penjahat kelas atas, tahanan politik, saha mata-mata[1]. Saperangan tahanan langsung dipunkunjara tanpa lumantar pengadilan amargi menika utusanipun raja[1].

cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) indonesian.irib.ir (dipununduh tanggal 26 Maret 2013)