Kerajaan Perancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Royaume de France
Kerajaan Perancis
Flag
987 – 1793 Flag of France 1790-1794.PNG
Flag Lambang negara
Gendéra Lambang
Location of Perancis
Ekspansi wilayah di Perancis, 1552-1798
Ibu kutha Paris, Versailles
Basa Bahasa Perancis dan sejumlah bahasa daerah.
Agama Katolik Roma
Pamaréntahan Monarki
Raja
 - 987-996 Hugues Capet (pertama)
 - 1774-1792 Louis XVI (terakhir)
Legislatur peran legislatif winates: Jenderal Negeri, Parlemen
Sajarah
 - Hugues Capet naik tahta 987
 - Revolusi Perancis (Serbuan menyang Bastille) 14 Juli 1789
 - Eksekusi Louis XVI 21 Januari 1793
Valuta Livre Perancis
Écu
Franc Perancis
Louis

Kerajaan Perancis ( royaume de France) yaiku negara pamaréntahan ing Eropa Kulon. Kerajaan iki salah sawijiné kerajaan paling kuwat lan paling gedhé ing zaman kakuwasané kolonial. Kerajaan Perancis minangka Barat Francia ( Francia occidentalis), setengah bagéyan saka Kerajaan Carolingian sawisé Perjanjian Verdun taun 843. Salah sawijiné cabang saka dinasti Carolingian mréntah terus nganti taun 987, nalika Hugh Capet kapilih dadi raja lan ngedegaké Dinasti Capetian. Perancis mréntah Capetian terus lan barisan kadet Valois lan Bourbon nganti sistem monarki dilèngsèraké ing taun 1792 sasuwéné Revolusi Perancis.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerajaan_Perancis&oldid=847656"