Nostradamus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Michel de Nostredame

Nostradamus: Lukisan foto Michel de Nostredame
Lair 14 December or 21 December December 1503
Saint-Rémy-de-Provence, France
Pati 2 Juli 1566 (umur 62)
Salon-de-Provence, Perancis
Pakaryan Apothecary, panulis, panerjemah, ahli astrolog
Misuwur bab Prophecy

Nostradamus (lair 14 Desember 1503 – tilar donya 2 Juli 1566 kanthi umur62 taun) inggih menika asma Latin saking Michel de Nostredame, ingkang dados pangripta utawi pengarang ramalan misuwur ing donya.[1] Nostradamus misuwur kanthi karyanipun ingkang irah-irahanipun Les Propheties ingkang terbit taun 1555.[1] Nostramadus inggih menika satunggalipun penyair ingkang caket kaliyan astrologi.[1] Asmanipun lan ramalan-ramalanipun saya dangu saya misuwur amargi kathah ramalanipun ingkang sampun nyata kabukten.[1] Nostramadus lair ing St Remy, Perancis, minangka putra ingkang wiwitan saking gangsal sadherekipun.[1] Minangka tiyang perancis, panjenenganipun nguwasani basa Latin, Yunani, Yahudi amargi dipunajari dening eyangipun, Jean.[1] Taun 1529 panjenenganipun pikantuk gelar ing bab pangobatan lan dados dhokteripun raja Charles IX.[1]

Nostradamus menika satunggalipun tiyang ingkang remen medhitasi lan kewasisanipun ing bab ningali wekdal ingkang badhe kalampah menika saking medhitasi menika. Wiwit menika Nostradamus asring nyerat menapa kemawon ingkang saged dipuntingali ing wekdal salajengipun (masa depan) wonten ing buku "centuries" taun 1558.[1] "Centuries" dipunterjemahaken dhateng basa Inggris taun 1672.[1] Salah satunggalipun sejarawan ingkang asmanipun Alexey Penzensky, ngendikaken bilih sadangunipun langkung saking 400 taun anggenipun neliti, saged dipunmangertosi Nostradamus misuwur ing sajarah minangka satunggalipun tukang ramal.[2] Ingkang wigatos inggih menika Nostradamus sampun ngramal kutha utawi negari senajan ing wekdal menika tiyang-tiyang boten sami mangertos naminipun kutha menika, lan samenika tiyang-tiyang nembe nyadhari bilih kutha menika sami kaliyan kutha ingkang dipunngendikaken dening Nostramadus.[1][2]

Guillaume pollinaire, satunggalipun penyair ageng saking Perancis aabad 20 ngendikaken bilih Nostradamus minangga satunggalipun penyair agung.[1] Pungkasanipun, ahli basa lan sejarawan nyadhari bilih ramalan-ramalan Nostramadus menika satunggalipun karya ageng salaminya.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)Sejarah Ramalan Nostradamus dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)Mengenal Nostradamus dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Propheties]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nostradamus&oldid=831396"