Nindy

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nindy
Nindy Nindy.jpg
Latar mburi
Jeneng lair Anindia Yandirest Ayunda
Lair 10 Januari 1989 (umur 25)
Flag of Indonesia.svg Padang, Sumatera Barat, Indonesia
Jeneng liya Nindy
Jinis Musik Pop, Teen Pop
Perdamelan penyanyi, aktris
Taun aktif 2006 - samenika
Parusahan rekaman Sony Music Indonesia
Pasangan Qibil "The Changcuters" (tilas)

Anindia Yandirest Ayunda utawi langkung misuwur kanthi asma Nindy (lair ing Padang, Sumatera Barat, 10 Januari 1989; umur 25 taun) inggih menika penyanyi saking Indonésia.[1] Nindy kalebet lulusan SMA Labschool Jakarta.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Nindy kapilih dados juwara I Sumbar (Sumatera Kulon) Talenta.[2] Amargi menika, Nindy dipundhawuhi kagem nyanyi ing Kantor Kadutaan Ageng Malaysia.[2] Sanésipun menika, Nindy ugi menang ing kontés dhuet kaliyan Audy ingkang dipunlaksanakaken déning salah satunggalipun prodhuk kecantikan.[2] Ing kontés menika Nindy nyanyi lagu Untuk Sahabat ingkang ing wonten album 23-03.[2] Taun 2007, Nindy mlebet dhapur rekaman.[2] Sasanesipun nyanyi lagu Matahari ing album Ost. Badai Pasti Berlalu, Nindy ugi nate ndherek klompok vokal Bragi supados nyanyi lagu kanthi irah-irahan Tidur Malam Ini; ing album Bragi ingkang énggal, The Best of Bragi.[2] Nindy ngliris albumipun ingkang kapisan nalika tanggal 20 Oktober 2008 kanthi irah-irahan Tak Pernah Kubayangkan. Amargi juwara ing adicara kontes Olay Duet with Audy ing taun 2006 saged damel inspirasi Nindy supados terjun total ing jagad musik.[2] Lagunipun ingkang kapisan kanthi irah-irahan "Buktikan"' sukses sanget amargi lirikipun ingkang easy listening, kasil dados posisi kapisan ing radio airplay ngantos gangsal minggu.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Twiter Nindy dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)Sony Music Indonesia dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Twiter Nindy

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nindy&oldid=866258"