Nikolaus August Otto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicolaus August Otto

Nikolaus August Otto yaiku penemu mesin 4 tak.[1]Dheweke lair ing kutha Holzhausen, Jerman, nalika tanggal 1832. [1] Sawise ora tutug anggone sekolah, Otto nyambut gawe sakecekele. [1] Wiwit dadi tukang jaga warung panganan nganti tekan tukang dodolan mider. [1]Ing taun 1860, Otto entuk kabar anane panemon mesin kang digerakake gas dening Etienne Lenoir.[1] Otto mikir, yen mesin Lenoir bisa nggunakake bahan bakar cair, mangka mesin mau bakal luwih migunani amarga ora perlu ana pembuwangan gas. [1]Otto banjur ngrancang karburator.[1] Emane, gaweane mau ditolak dening kantor paten amarga piranti mau wis ana kang madani. [1]Nanging Otto ora putus asa. [1]Dheweke banjur nyempurnakake mesin gaweane Lenoir. [1]Ing taun 1861, Otto duweni gagasan kanggo nyiptakake mesin dasar model anyar yang bergerak kanthi 4 putaran.[1] Mesin model iki beda karo mesin prasaja gaweane Lenoir kanthi 2 surungan. [1]

Ing wulan Januari 1862, Otto mulai gawe mesin mau. [2]Nanging, nyatane kanggo kanggo mujudake gagasan mau ora gampang.[2] Amarga rumangsa ora sanggup, Otto malah nengmbanganke mesin udhara minangka langkah panyampurnan mesin kanthi rong dorongan kang digerakake dening gas. [2]Ing taun 1867, mesin rong dorongan gaweane mau entuk medali ing acara World Fair ing Paris, Prancis.[2] Perhargaan mau ndadeake mesine sansaya laris ing pasaran. [2]Banjur Otto nerusake gawe mesin 4 surungan kang bisa ngompreseake campuran lengo lan udhara sadurunge proses pembakaran. [2]Pungkasane ing taun 1876, model wiwitan mesin mau kasil diciptakake, lan setaun candhake dheweke kasil anggone entuk hak paten.[2] Otto tinggal donya nalika tanggal 28 Januari 1891. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 208]
  2. ^ a b c d e f g h (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 209]