Monokok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
X-ray desain awak mobil kang digunakake kanggo konstruksi monocoque ing atun 1942 Nash 600

Monokok saka basa (Prancis:Monocoque) kang artiné cangkang siji (mono artiné siji lan coque artiné cangkang). Konstruksi monokok arti umumé yaiku konstruksi kang bisa mendistribusikake sakabehane gaya kanggo salah sijiné wujud cangkang kang aneka werna kayata kulit endog.

Konstruksi monocoque kapisanan dikembangake ing industri motor mabur ing taun 1930-an, banjur dikembangake déning motor, kapal, sepedah[1],bangunan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Paranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Monokok&oldid=832979"