Miri, Sragèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Miri
Kabupaten
Kabupatèn Sragèn
Camat
Pudjiatmoko. S.Sos.
Jembar
5.380,99 Ha
Pedunung
32.606 jiwa
Désa/Kelurahan
10/-

Kecamatan Miri iku salah siji kecamatan ing kabupatèn Sragèn, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kecamatan Miri dumunung ing sisih kulon ibukutha Kabupatèn Sragèn watara 35 Km ( 25 Km saka Solo ). Tapel wates wilayah Kecamatan Miri sisih lor wilayah Kabupatèn Grobogan, sisih wétan wilayah Kecamatan Gemolong,sisih kidul wilayah Kecamatan Kalijambé lan sisih kulon wilayah Kabupatèn Bayalali. Kecamatan Miri iki dadi gapurané wilayah Kabupatèn Sragèn saka arah kulon.

Désa-Désa[sunting | sunting sumber]

Désa-désa ing Kecamatan iki ana 10 yaiku désa: Geneng, Jeruk, Sunggingan, Girimarga, Dhoyong, Saka, Brojol, Bagor, Gilireja, lan désa Gilireja Baru

Geografi[sunting | sunting sumber]

Kecamatan Miri nduwèni wewengkon sing jembaré 5.380,99 Ha dumadi saka lahan sawah 1.417,77 Ha (26,35%) sing kapérang:

  • Lahan Sawah: Irigasi Teknis 194 Ha ( 3,61%), Irigasi ½ Teknis 0 Ha (0%), Irigasi Sederhana 51,20 Ha (0,95%) lan Tadah udan 1.172,57 (21,79%).
  • Lahan dudu sawah: Pekarangan/bangunan 1.316,46 Ha (24,47%),

Tegal/kebun 1.031,70 Ha (19,17%), Padang/Gembala 4,99 Ha (0,09%) Tambak/Kolam 1,02 Ha (0,02%), Alas Negara 76,00 Ha (1,25%), perkebunan 1,50 Ha (0,03%), Liya-liya 1.540,55 (28,63%).

Wilayah Kecamatan Miri dumunung ing èlevasi 115 m saka lumahing segara, mayoritas dumadi saka lemah kapur, curah udan 2.712 mm/taun, iklim tropis lan temperatur sedheng.[1]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Cacahing pedunung Kecamatan Miri yakuwi 32.606 jiwa dumadi saka 16.202 lanang lan 16.586 wadon. Gunggung KK 9811, kanthi 2.843 KK kagolong kulawarga prasaja (miskin).[2]


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 

Miri, Sragèn, Jawa Tengah

Desa/Kelurahan: Geneng | Jeruk | Sunggingan | Girimargo | Doyong | Soko | Brojol | Bagor | Gilirejo | Gilirejo Baru

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miri,_Sragèn&oldid=805655"