Mesin obong lebet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mesin sekawan lampah
1. Mlebetaken
2. Ngompres
3. Doyo
4. Medhalaken

Mesin obong lebet inggih punika mesin ingkang dayanipun saking prosès pangobongan gas (utawi campuran lisah kaliyan hawa) wonten salebeting ruangan ingkang ketutup. Ruangan ingkang ketutup dipun tepangi wonten istilah teknik mesin ingih punika minangka kamar obong utawi (Inggris: combustion chamber utawi Basa Indonesia: ruang bakar). Kobongipun gas andadosaken muai utawi melar, lan melaripun gas wau ndhorong wonten ing sedaya arah, ing wekdal punika piranti ingkang saged ébah lajeng kadhorong. Ébahipun piranti punika kagungan daya lan saged dipun mupangataken kanggé werni-werni kabetahan.

Mesin obong lebet wonten pangertosipun masarakat langkung caket dhumateng mesin kagem kendaraan utawi motor, punika boten klentu amargi kendaraan utawi motor ngagem mesin sehker sekawan jangkah utawi mesin sehker kalih jangkah. Mesin sehker punika kalebet tipe mesin obong lebet. Mesin Wankel, turbin gas, mesin jèt kaliyan rokèt ugi tumut wonten klompok punika.



Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Animasi cara kerja saking mesin 2 tak

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin_obong_lebet&oldid=867515"