Marouf al-Bakhit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marouf al-Bakhit

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
1 Februari 2011
Panguwasa monarki Abdullah II
Pejabat sadurungé Samir Rifai
Mangsa jabatan
27 November 2005 – 25 November 2007
Panguwasa monarki Abdullah II
Pejabat sadurungé Adnan Badran
Pengganti Nader al-Dahabi

Lair 1947 (age 66–67)
Partai pulitik Independen
Almamater Universitas Yordania
University of Southern California
King's College London
Agama Islam Sunni

Dr. Marouf Suleiman al-Bakhit (Basa Arab: معروف البخيت‎, miyos taun 1947) punika Perdhana Mentri Yordania sapuniki. Panjenenganipun naté njabat minangka Perdhana mentri wiwit 27 November 2005 dumugi 25 November 2007. Panjenenganipun sadèrèngèipun punika dhuta besar Yordania ing Israel. Panjenenganipun dipunpatah minangka Perdhana Mentri déning Raja Abdullah II kirang saking 3 minggu sasampunipun pangeboman Amman 2005, prioritas utami Bakhit inggih punika kanggé njagi kaamanan lan stabilitas ing Yordania. Panjenenganipun dipunpatah malih minangka Perdhana Mentri tanggal 1 Februari 2011 akibat dhémonstrasi pinten-pinten minggu.[1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Jordan's Royal Palace says king sacks government in wake of street protests", The Associated Press, 01 February 2011. diaksès tanggal 01 February 2011. 
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Adnan Badran
Perdhana Mentri Yordania
2005–2007
Diganti déning:
Nader al-Dahabi
Sing mengku  sadurungé:
Samir Rifai
Perdhana Mentri Yordania
2011–saiki
Isih njabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marouf_al-Bakhit&oldid=829363"