Madonna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Madonna

Madonna wonten ing penayangan perdana film dokumenter I Am Because We Are ingkang dipunserat lan dipunprodhuksi piyambak, taun 2008.
Informasi latar wuri
Jeneng lair Madonna Louise Ciccone
Lair 16 Agustus 1958 (umur 56)
Flag of the United States.svg Bay City, Michigan, Amerika Serikat
Genre Pop
Rock
Dance
Pegawéyan Penyanyi
Penulis lagu
Penari
Prodhuser
Sutradara
Desainer
Aktris
Penulis buku
Pengusaha
Taun aktif 1979–samenika
Label Sire (1982–1995)
Maverick (1992–2004)
Warner Bros. (1982–2008)
Live Nation Artists
(2008-sekarang)
Situs wèb www.madonna.com

Madonna Louise Ciccone (lair ing Bay City, Michigan, Amerika Serikat, 16 Agustus 1958; umur 56 taun) inggih menika penyanyi, penulis lagu, penari, produser, aktris, penulis buku lan pengusaha saking Amerika Serikat. Piyambakipun menika dados salah satunggalipun ikon musik populer ing donya lan dipunjuluki kanthi julukan “Ratu Pop”.[1][2] Miturut Guinness World Records, piyambakipun minangka artis rekaman estri ingkang paling sukses sepanjang masa. Awit miwiti dubutipun ing indhustri musik taun 1982, Madonna sampun nampi kasuksesan ingkang ageng sajagad lan eksis ngantos pinten-pinten generasi. Ngantos-ngantos musik lan gayanipun Madonna mbekta pengaruh dhateng kathah penyanyi ing donya. Madonna ageng ing Rochester Hills, lajeng pindhah dhateng Kota New York ing taun 1977 kagem ngejar kariripun. Ngantos dumugi samenika, Madonna sampun sukses nyade langkung saking 300 yuta album lan singel.[3] Piyambakipun pikantuk kanugrahan saking Recording Industry Association of America minangka artis rock estri ingkang paling laris ing abad 20 lan artis estri paling laris nomer kalih ing Amerika Serikat.[4] Miturut dhaftar "The Billboard Hot 100 All-Time Top Artists", Madonna menika dados artis solo paling sukses tangga lagu Amerika Serikat.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Karya-karya sanésipun[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Reporter, Daily Mail (September 28, 2006). "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth". Daily Mail. Associated Newspapers. http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-407501/Queen-Pop-Madonna-crowned-highest-earning-female-singer-earth.html. Retrieved 2009-06-19.
  2. ^ R. Gairola, "Re-worldling the Oriental: Critical Perspectives on Madonna as Geisha" in S. Fouz-Hernández and F. Jarman-Ivens, eds, Madonna's drowned worlds: new approaches to her cultural transformations, 1983-2003(Aldershot: Ashgate Publishing, Ltd., 2004), p. 104.
  3. ^ Egan, Barry. "U2 strike a chord in the best albums from 2009", Irish Independent, Independent News & Media, 2010-01-03. diaksès tanggal 2010-07-23. 
  4. ^ "Top Selling Artists". Recording Industry Association of America. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?table=tblTopArt. Retrieved 2008-06-09.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madonna&oldid=868060"