MS-DOS

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MS-DOS
Gambar:MS-DOS_icon.png
Gambar:MS-DOS_screenshot.png
Contoh command-line interface MS-DOS
Parusahan / developer Microsoft Corporation
Kulawarga OS DOS
Katrangan kahanan Sampun mandhek
Modhèl sumber Tertutup
Initial release 1981
Vèrsi stabil pungkasan 8.0 / 14 September 2000
Available language(s) Multi-basa
Platform sinengkuyung x86
Kernel type Kernel Monolitik
Default user interface Command-line interface, Text user interface
License Propietary

MS-DOS (play /.ɛmɛsˈdɒs/ EM-es-DOSS-'; singkatan Microsoft Disk Operating System) yaiku sistem operasi sing akeh digunakaké ing komputer IBM PC utawa kompatibel karo IBM PC. Microsoft nggawé MS-DOS kanggo sistem operasi mainstream, sadurungé dimandhekaké sawisé nggawé sistem operasi berbasis antarmuka grafis (GUI) kanggé pasar mainstream.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MS-DOS&oldid=830621"