MBLAQ

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox Band

MBLAQ

Cithakan:Infobox Korean name/Musical artist

MBLAQ
MBLAQ
엠블랙
Asal Korea Selatan
Génré Pop, dance, R&B
Taun aktif 2009 (2009)–sekarang
Label J.Tune Camp (Korea Selatan)
Sony Music Entertainment Japan (Jepang)
Magepokan karo Rain
Situs wèb m-blaq.com (Korea)

www.mblaq-aplus.jp (Jepang)

Anggota saiki
Seungho
G.O
Lee Joon
Thunder
Mir
MBLAQ
Hangeul 엠블랙
Alih Aksara sing disampurnakaké Embeullaek
McCune–Reischauer Empŭllaek

Cithakan:Contains Japanese text

MBLAQ (basa Korea: 엠블랙, basa Jepang: エムブラック; akronim kanggé Music Boys Live in Absolute Quality) inggih punika boyband ingkang kabéntuk déning Rain ing ngandap J.Tune Camp. Kapérang saking Seungho (leader, pemimpin vokal, pemimpin tari), G.O (vokal utama, pemimpin tari), Lee Joon (vokal, penari utama, visual), Thunder (vokal, pemimpin rapper, pemimpin tari, visual), lan Mir (rapper utama lan maknae). Ménika debut ing 9 Oktober 2009 ing konser Rain, Legend of Rainsm.

ing 14 Oktober 2009, ménika merilis album singel debut ingkang irah-irahan Just BLAQ ingkang nduduki puncak tangga lagu pintén-pintén musik online lan offline ing Korea kidhul.[1] Menika merilis album mini ingkang kawiwitan gadahi irah-irahan Y ing 19 Mei 2010 lan ing 10 Januari 2011, mènika merilis album studio kawiwitan gadahi irah-irahan BLAQ Style.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

2009: Just BLAQ[sunting | sunting sumber]

MBLAQ ingkang kawiwitan dipuntepangaken ing 21 September 2009 ing wanci nampilaken majalah Nylon saksampune ngelampahi tarinee ngantos taun.[2] Menika tampil ing konser Rain, Legend of Rainism. Menika nampilaken pinten-pinten lagu saking EP Just BLAQ lan kapanggih kaliyan pujian, kaliyan katah penonton ing konser lan fans ngingat menika dados DBSK saklajengipun.[3][4] Menika rilis teaser kangge lagu debut menika, "Oh Yeah" pada 12 Oktober 2009[5] lan video musik kebak ing 2 hari berikutnya. Bertepatan dengan video musik, debut album singel MBLAQ yang berjudul "Just BLAQ", dipunrilis ing dinten ingkang sami,[6] manggeni #1 ing pinten-pinten chart ing Korea Kidhul.[1] Dinten saklajengipun, menika ngelampahi debut ing Mnet M! Countdown mbeta lagu "Oh Yeah".[1] Ing wiwit Desember, menika ngelampahi debut ing Jepang, saksampune kinerja menika ngantos fan meet Rain. Kinerja menika nghasilaken sebuah film dokumenter ingkang dipunproduksi ing nginep ing Jepang.[7] saklajengipun wulan punika, kelompok punika dipunwiwiti promosi kang gemereka nindaklanjuti lagu, "G.O.O.D Luv". Kalih video musik ingkang dipunrilis: sebuah musik video 'mboten resmi' sakderengipun video musik 'resmi', ingkang dipunrilis ing 10 Desember 2009.[8]

Ing 11 Mei 2011, Thunder ngungkapaken menawi mantan anggota Sang Bae ninggalaken grup amargi kesehatanipun ingkang buruk.[9] Thunder ugi ngendikan menawi piyambakipun namung gegayutan MBLAQ gangsal welas dinten sakderengipun debut menika, lan menawi piyambakipun nembe nyanyi lan ngetuk gesang kangge penampilan menika, suantenipun mboten leres-leres tampil ing salah satunggaling lagu ingkang dipunrekam kangge Just BLAQ amargi kendala wekdal.[9]

2010: Y[sunting | sunting sumber]

Ing 19 Mei 2010, menika rilis album singel kaping kalih ingkang irah-irahipun Y, track dipunseat, dikompos, dipunproduseri lan dipunkoreograferi dening Rain.[10] Video musik kangge irah-irahan lagu, "Y", dipunrilis ing dinten ingkang sami ing tengahndalu saking teaser dipunrilis ing 6 Mei.[10][11] MBLAQ mengambil tempat #1 di M! Countdown pada 3 Juni 2010,[12] lan sampun kapilih dados Rookie Group ingkang sae kangge paruh kawiwitan taun 2010 ngelampahi vote ingkang dipunlampahi dening situs musik Bugs Korea, pikoleh 46% suanten.[13]

Ing 29 Desember 2010, MBLAQ rilis teaser kangge "Cry", ingkang badhe mlebet album studio kawiwitan menika BLAQ Style.[14]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c "Rain's MBLAQ Makes Broadcast Debut". Korea Times. October 15, 2009. http://www.koreatimes.co.kr/www/news/special/2009/10/178_53618.html. Retrieved October 17, 2009.
  2. ^ Han Sang, Hee. "Rain to Reveal New Boy Band, 5-Member MBLAQ", Korea Times, September 20, 2009. diaksès tanggal Des 6, 2012. 
  3. ^ Han Sang, Hee (October 11, 2009). "Rain Wows Fans in 'Legend of Rainism'". Korea Times. http://www.koreatimes.co.kr/www/news/art/2009/10/201_53281.html. Retrieved October 19, 2009.
  4. ^ Kim, Lynn (Des 06, 2012). "Idol Group MBLAQ to debut at Rain's Concert". Asia Economy. http://www.asiae.co.kr/news/view.htm?sec=ent9&idxno=2009092208480775082. Retrieved October 17, 2009.
  5. ^ (Koréa) "5인조 그룹 엠블랙(MBLAQ), 뮤직비디오 티저 공개~ ‘대박예감?!’", Seoul News, October 12, 2009. diaksès tanggal Des 06, 2012. 
  6. ^ Kim, Lynn. "MBLAQ debut album sweeps music charts", Asia Economy, October 15, 2009. diaksès tanggal Des 06, 2012. 
  7. ^ Kim, Lynn. "MBLAQ gears up for debut in Japan", Asia Economy, December 2, 2009. diaksès tanggal March 4, 2010. 
  8. ^ Kim, Lynn. "MBLAQ to perform new single on "Music Bank"", Asia Economy, December 11, 2009. diaksès tanggal March 4, 2010. 
  9. ^ a b (Koréa)"천둥 "'엠블랙' 1집에 목소리 없다" 최초 고백", Naver News, Des 12, 2012. 
  10. ^ a b Hong, Lucia; Jessica Kim. "MBLAQ to unveil full-length music video tomorrow on MTV", Asia Economy, May 17, 2010. diaksès tanggal May 21, 2010. 
  11. ^ Hong, Lucia. "MBLAQ to release teaser video for new single today", Asia Economy, May 6, 2010. diaksès tanggal May 21, 2010. 
  12. ^ (Koréa) "엠블랙 ‘엠카’서 데뷔 첫 1위 ‘감격'", Newsen, June 3, 2010. 
  13. ^ (Koréa) "'시크돌' 엠블랙, 벅스 선정 '상반기 최고신인그룹", Nate News, July 8, 2010. 
  14. ^ "BLAQ Style album teaser music video released.". youtube.com. December 28, 2010. http://www.youtube.com/watch?v=xUykORxl2S0. Retrieved February 2, 2012.

Cithakan:MBLAQ Cithakan:JYP Entertainment

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MBLAQ&oldid=835707"