Lev Trotski

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leon Trotsky
Lev Trotski

Mangsa jabatan
13 Maret 1918 – 15 Januari 1925
Deputi Ephraim Sklyansky
Pejabat sadurungé Nikolai Podvoisky
Pengganti Mikhail Frunze

Mangsa jabatan
8 November 1917 – 13 Maret 1918
Deputi Georgy Chicherin
Pejabat sadurungé Mikhail Tereshchenko
Pengganti Georgy Chicherin

Ketua Dewan Buruh Petrograd
Mangsa jabatan
8 Oktober 1917 – 8 November 1917

Lair 7 November 1879
Kherson, Russian Empire
Tilar donya 21 Agustus 1940 (umur 60)
Meksiko, DF, Mexico
Kabangsan Ukraina
Partai pulitik RSDLP, SDPS, Communist Party of the Soviet Union, Left Opposition, IV International
Pasangan Aleksandra Sokolovskaya, Natalia Sedova
Profèsi Statesman, editor
Foto paspor Trotski, 1915

Lev Davidovich Trotski (Basa Rusia: Лев Давидович Троцкий; uga dialihaksarakaké Trotskii, Trotski, Trotzky, Trotsky) (Yanovka, Kherson, Ukraina, 26 Oktober (Kalèndher Julian) = 7 November (Kalèndher Gregorian) 187921 Agustus 1940), kalairaken minangka Lev Davidovich Bronstein (Лев Давидович Бронштейн). Panjenengané iku sawijining révolusioner Rusia lan panerus Lenin, nanging ditendhang metu Rusia déning Stalin, lan akiré nalika taun 1940 panjenengané dipatèni merga préntah Josef Stalin ing Meksiko.

Panjenengané iku anak sawijining petani keturunan Yahudi, David Bronstein, sing asalé saka Ukraina. Sawijining kabeneran sing menarik banget yaiku yèn panjenengané lair nalika tanggal sing padha karo tanggal Révolusi Oktober Rusia; 7 November.

Trotski uga pangadeg Politbiro.

Leon Trotski[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lev_Trotski&oldid=822963"