Lava

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lava inggih punika magma ingkang medal saking jero bumi lan dugi wonten dhataranipun bumi. Nalika medal kapisan, lèlèhan lava tasih panas sanget. Tansaya dangu suhu lava dados asrep lan pungkasanipun dados watu-watuan atos, menawi kedadosan punika terus-terasan, samangké dados tumpukan watu-watuan atos ingkang tansaya inggil saéngga kawangun gunung geni. [1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kurnia Anwar. 2007. Ilmu Pengetahuan Sosial. Jakarta. Yudhistira

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lava&oldid=834362"