Laut Kaspia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Laut Kaspia
Stenka Razin (Vasily Surikov)

Laut Kaspia utawa Laut Mazandaran yaiku sawijining segara kang dumunung ing watarane dharatan Asia lan Eropa (Rusia Eropa). Laut Kaspia digolongake ing jinis danau amarga dumunung ing tengah-tengah dharatan kamangka ora ngandhut banyu tawar. Laut Kaspia minangka danau kang paling gedhe ing donya kanthi volumene, uga kalebu sawijining danau kuno ing bumi. Laut Kaspia minangka endorheic, utawa terminal danau, artine banyune ora mili tekan segara. Mula mineral jroning banyu amarga nguap bisa dadi uyah.[1]

Negara-negara kang duwe wilayah kalebu ing laut kaspia:

cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laut_Kaspia&oldid=881356"