Kreteg Barelang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Batam-balerang.png
Jembatan Pulau Batam - Pulau Tonton
Gambar:Jembatan Barelang Batam.JPG
Jembatan Barelang yang menghubungkan pulau Batam dan pulau Rempang, serta pulau Galang

Kreteg Barelang iku jeneng kreteg sing ngubungaké pulo-pulo Pulo Batam, Pulo Tonton, Pulo Nipah, Pulo Rempang, Pulo Galang lan Pulo Galang Baru. Masyarakat ing panggonan kasebut ngarani "Kreteg Barelang", nanging ana uga sing nyebut "Kreteg Habibie", amarga Habibie sing ada-ada pembangunan kreteg iku kanggo menfasilitasi katelu pulo kasebut sing dirancang bakal dikembangaké dadi wilayah industri ing Kapuloan Riau. Katelu pulo iku saiki klebu Provinsi Kapuloan Riau.

Struktur[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreteg_Barelang&oldid=850351"