Krajan Bahlika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bahlika (Vahika, Vahlika dan Valhika) inggih punika krajaan wonten ing laladan India sisih Kilen. Bangsa ingkang manggen wonten ing Bahlika punika bangsa ingkang boten mangertosi kabudayan Weda. Kadosta wonten salebeting wiracarita Mahabharata, Raja Kuru-Santanu- buyutipun para Pandawa kaliyan Korawa, anggadhahi sadulur ingkang dados pamimpin wonten ing Bahlika. Wonten perang ing Kurusetra, Raja Bahlika mbiyantu Duryudana. Panjenenganipun tilardonya, dipunpejahi dening Bima.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Bahlika&oldid=834761"