Kismis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kismis

Kismis yaiku anggur sing digaringake lan bisa dipangan langsung utawa digunakake ing masakan. Ing abad 11 Masehi tentara salib ngenalake kismis ing Éropa sawise bali saka Mèditerania. Kismis nduweni rasa legi amarga nduweni konsentrasi gula sing dhuwur lan umpama disimpen kanthi suwe bisa ngristal. Proses iki bisa ndadekake kismis kasar, ananging ora ngowahi kagunaane. Dekristalisasi kismis bisa kagawe kanthi cara dikum ono ing cairan (alkhohol, sari buah, utawa banyu umub) sedhela sawise gulane ajur. Zabib yaiku kismis sing garing. Zabib iku kalebu tembung basa Arab dene kismis kuwi jeneng saka basa Indonésia saka tembung kishmish ing basa Hindi, Urdu, lan Pèrsia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kismis&oldid=879561"