Kimi Ga Yo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Susunan musik Kimi Ga Yo.

Kimi Ga Yo (basa Jepang: 君が代; basa Indonesia: "Amoga Kakuwasan Ingkang Sinuhun Bisa Lumanjuta 1.000 Taun Lawasé) iku judhul lagu kabangsan Jepang.

Lagu iki katulis mawa sawijining metrum Jepang waka. Ana sing nduwé gagasan yèn lagu iki sajatiné lagu puisi asmara.

Asli (aksara Hiragana)[sunting | sunting sumber]

君が代は
千代に
八千代に
細石の
巖となりて
苔の生すまで

Asli (aksara Latin)[sunting | sunting sumber]

Kimi ga yo ha
Chiyo ni,
Yachiyo ni
Sazare ishi no,
Ihaho to narite,
Koke no musu made.

Alihbasa Jawa[sunting | sunting sumber]

Amoga kakuwasan Ingkang Sinuhun,
Lumanjuta sèwu (taun) lawasé,
8.000 generasi,
Nganti watu krikil,
Owah dadi watu karang,
Sing katutupan lumut.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kimi_Ga_Yo&oldid=812403"