Metrum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Metrum yaiku istilah ing kasusastran kanggo ngandharake polaning basa saben sagatra geguritan. Metrum uga nduweni teges wirama kang ditamtokake saka akeh orane lan tekanan wanda saben sagatra. Kaidah metrum beda-beda antara basa lan tradhisi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Metrum&oldid=869034"