Kaum Tsamud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Omahe suku Tsamud kang digawe saka watu cadas kang diukir ing tebing, Madain Shaleh

Kaum Tsamud (basa Arab: ثمود) iku suku kuna Arab kang kira-kira ana ing sewu taunnan sadurunge Taun Masèhi utawa ing jaman Muhammad. Kaum iki dikira-kira saka Arab Kidul kang banjur ngaleh menyang Arab sisih Lor. Banjur manggon ing Gunung Athlab, Madain Shaleh.

Warga Kaum Tsamud iku tukang ukir kang prigel lan trampil. Ing kono dudu kayu kang diukir, nanging watu kang dadi bahan ukirane. Nganti saiki isih isa ditemokake ukiran Kaum Tsamud ing Gunung Athlab lan ing papan ing Arab bageyan tengah.[1]


Jeneng Tsamud dijupuk saka wong kang nduwe jeneng jangkep Tsamud bin Amid bin Iram. Wong iki kang ngedekake Kaum Tsamud. Jeneng liya saka Kaum Tsamud iku Ashab Al-Hijr.

Tsamud ing sajroning Al-Qur'an[sunting | sunting sumber]

Ing jero Al-Qur'an, tembung tsamud kasebut ping 26. Tembung iku ana kang arupa tembung tsamud dhewe, ana uga kang nyebutake kaum. Ing Al-Qur'an digambarke yen Kaum Tsamud iku kaum kang kuwasa sawise Kaum 'Ad, kang misuwur minangka tukang ukir bukit kanggo omah. Saliyane iku Tsamud iku uga digambarake kutha kang tentrem, kang akeh sumber banyune, lan akeh kebon lan kurmane. Ing Al-Qur'an, Kaum Tsamud kagolong kaum kang musuhi nabi, mula kaum kasebut oleh adzab arupa gempa bumi.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaum_Tsamud&oldid=865710"