Karang malang gedhé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karang malang gedhé (Ind:Karang Penghalang Besar)*
Situs Warisan Donya UNESCO

Karang Penghalang Besar lepas pantai Queensland
Negara Bendera_Australia Australia
Tipe Natural
Kriteria vii, viii, ix, x
Referensi 154
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1981  (Sèsi 5th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Karang malang gedhé (Ning Basa Inggris: Great Barrier Reef) yaiku nglumpuk terumbu karang sing paling gedhe ning donya, kurang luwih cacahe 300 karang lan 900 pulo, sing dawane 2.600 km.[1] Papan panggome ning Segara Koral, Pantaine Queensland ning sisih kulon segara Australia. Panggonan Karang sing paling Gedhe iku kalebu sing di rumati saka Taman Karang malang gedhé (Great Barrier Reef Marine Park).[1]Karang Penghalang Besar (KPB) bisa ditonton saka njaba awang-awang lan kadang kala bisa kasebut organisme tunggal sing paling gedhe ning donya.[2] Ning kasunyatane, iku kabentuk saka yutanan organisme cilik-cilik, sing luwih misuwur kanggo jeneng polip koral (coral polyp).[2] KPB kapilih kanggo dadi salah sawijining Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1981.[2] Sugehe biodiversitasnya, banyune sing katon anget lan bening, sarta cerakke saka fasilitias utawa piranti ngapung sing kasebut live aboards, nggawe karang iki dadi panuju wisata sing misuwur, utamane kanggo para penyelam scuba.[2] akeh kutha lan dalan ning pesisir pantai iki Queensland sing nawarke wisata segara ning karang saben dinane.[2] Sapirangan pulo kontinental uga wis maleh fungsine dadi resor.[2]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)