Kamet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kamet
कामेत

Kamet lan Garhwal Himalaya dipun preksani saking Ranikhet, Uttarakhand
Elevasi 7.756 m (25.446 ft) 
Ranked 29th
Prominence 2.825 m (9.268 ft) 
Ranked 121st
Dhaptar Ultra
Location
[[file:Cithakan:Location map India|240px|Kamet is located in Cithakan:Location map India]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Kamet
Location in northern India
Lokasi Uttarakhand, India
Pagunungan Zaskar Range (Himalayas)
Koordinat 30°55′13″N 79°35′37″E / 30.92028°N 79.59361°E / 30.92028; 79.59361Koordinat: 30°55′13″N 79°35′37″E / 30.92028°N 79.59361°E / 30.92028; 79.59361
Climbing
First ascent June 21, 1931 by Frank Smythe, Eric Shipton, R.L. Holdsworth and Lewa Sherpa
Rute paling gampang glacier/snow/ice climb

Kamet inggih punika gunung ingkang inggilipun urtan nomer kalih wonten ing Garhwal, wingkingipun Nanda Devi. Gunung punika kaping pisan dipunminggahi nalika taun 1931, ananging sampun dipunbudidayakaken minggah gunung punika nalika taun 1855. Gunung punika inggilipun 7.756 meter utawi 25.447 kaki. Wulan ingkang sae kangge minggahi gunung Kamet inggih punika wulan Juli, Agustus, kaliyan September. Gunung kamet dipunminggahi kaping setunggal kaliyan Frank Smythe, Eric Shipton, RL Holdsworth, kaliyan Lewa Sherpa. [1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)/ Kamet(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamet&oldid=881225"