Kali Zambezi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Zambezi ing pawatesan Namibia, Zamibia, Zimbabwe lan Botswana

Kali Zambezi iku sawijining kali sing mili ing Afrika sisih kidul. Kali iki alirané deres banget lan akèh grojogané. Dawanané 3.540 kilomèter. Papan panyabrangan sing wigati iku Kariba lan Cabora Bassa. Sumber kali iki ana ing Zambia lan mili ngliwati Angola, turut pawatesan karo Namibia, Botswana, Zambia manèh, Zimbabwe lan akiré ing Mozambik. Sungabé ana ing Samodra Hindia.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Zambezi&oldid=830024"