Kali Porong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kali Porong, kuwi sawijining anak kali Brantas kang sumberé saka Kutha Mojokerto, mili mangétan lan muarané ing Selat Madura.

Jeneng Porong dijupuk saka jeneng sawijining kacamatan kang dumunung ing ujung kidul Kabupaten Sidoarjo. Kali iki dadi tapel wates antarané Kabupaten Sidoarjo lda Kabupaten Pasuruan. Kanthi anané prastawa "Lumpur Lapindo", kali Porog dadi sarana pambuwangan lumpur, saéngga ngalami pandhangkalan, kang bisa ngakibataké banjir ing tembé mburi.[1]. Uga kanthi anané grujugan lumpur panas mau miturut kasil pamantauan [2] wis ngakibataké ilangé sawetara serangga antara yakuwi jinis Makroinvertebrata kang ora tinemu manèh:

  1. . Micronecta (serangga air)
  2. . Cirolanoides (Arthropoda)
  3. . Libelludidae (anak capung biasa)
  4. . Unionidae (remis)

Déné jinis biota kang isih tinemu nanging arang-arang antara liya:

  1. . Paratephulsa (kepiting air tawar)
  2. . Coenagrion (Anak capung jarum)
  3. . Cironomous


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Pendangkalan Kali Porong
  2. ^ Terranet, Lumpur Lapindo Musnahkan Serangga Kali Porong

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Porong&oldid=838562"