Joseph Priestley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Joseph Priestley

Joseph Priestley (13 Maret 1733 - 6 Februari 1804) iku filsuf lan ahli kimia kabangsan Inggris. Lair ing sawijining dhaérah cedhak Leeds, Inggris ing tanggal 13 Maret 1733, Priestley sakbeneré ora naté sinau sains sacara formal. Nanging, Priestley minangka wong sing tansah gigih jroning sinau. Sikapé sing tolèran lan liberal dadi salah siji modhal kasuksèsané. Modhal iku klebu cara mikiré sing tansah kepingin weruh lan ora naté marem tumrap sawijiing karya. Bab iki kabukti saka taun-taun kauripané sing ora naté sepi saka prèstasi, klebu sawetara tulisan sing diasilaké saka cabang ilmu sing béda-béda.

Ing yuswa usia 28 taun, Priestley sing wektu semana kapilut babagan basa, ngasilaké tulisan sing udhulé The Rudiments of English Grammar (Dasar-dasar Tatabasa Inggris). Tulisan kasebut minangka panjelasan Priestley ngenani tata basa Inggris, kaya sing disinaoni dina iki.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Biografi cekak[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Joseph_Priestley&oldid=821615"