Johannes Benedictus van Heutsz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johannes Benedictus van Heutsz

Johannes Benedictus van Heutsz (Coevorden, 3 Februari 1851 - Montreux, 10 Juli 1924) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda

Dhèwèké maréntah antara tanggal 1 Oktober 1904 nganti 18 Desember 1909.

Van Heutsz dadi misuwur amarga perané ing Perang Aceh. Dhèwèké sing diréwangi Snouck Hurgronje bisa ngalahaké para pejuang Aceh.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]